trešdiena, 2016. gada 5. oktobris

                                 

                                  Luīza Meja Elkota „Mazās sievietes"

   Slavenās amerikāņu rakstnieces Luzīas Mejas Elkotas romāns „Mazās sievietes” tiek uzskatīts par amerikāņu meiteņu „rokasgrāmatu” jau daudzās paaudzēs. Romāns norisinās 19. gs. sešdesmitajos gados. Lasītāji iepazīst četras apburošas meitenes - Megu, Džo, Betu un Emiju. Tēvs viņas dēvē par savām „mazajām sievietēm”. Notikumu gaitā jūs iepazīstam meiteņu jaukos, bet atšķirīgos raksturus.
   Grāmatā ir aprakstīts vesels gads meiteņu dzīves. Šo meiteņu tēvs ir devies armijā un meitenes ir palikušas vienas ar savu mīļo māmiņu. Viņu ģimene nav tā bagātākā, bet spēj ''savilkt galus kopā''. Meitenes daudz laika pavada kopā ar savu draugu. Laika gaitā viņas piezīvo daudz patīkamu un jautru brīžu, bet ir arī situācijas, kurās meitenes nokļūst sava neapdomīguma dēļ. Lai kā arī nebūtu viņas mācās no savām kļūdām. Viņas arī cenšas savaldīt savus neparedzamos un straujos raksturus, īpaši Džo. Viņa man ir palikusi visvairāk atmiņa tieši sava rakstura dēļ.
 Es iesaku izlasīt šo grāmatu ikvienam, bet īpaši meitenēm manā vecumā. Grāmata ir ļoti interesanta un aizraujoša.


Image result for grāmata mazās sievietes

1 komentārs:

  1. Man šī grāmata jau vairākus gadus stāv plauktā, bet vēl ne reizi neesmu saņēmusies to izlasīt. Pēc tavas rekomendācijas vēlos paņemt šo grāmatu un izlasīt.

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.