otrdiena, 2016. gada 4. oktobris

Lorija Holsa Andersone "Runāt''


                      L.H. Andersone   ir plaši pazīstama un augsti novērtēta autore . Rakstniecei popularitāti atnesa jauniešu romāns  ''Runāt'' , kas ir viens no vienozīmīgākajiem romāniem par jauniešu dzīvi. 
                    Grāmata ir sadalīta divās nodaļās : PIRMAIS CETURKSNIS un OTRAIS CETURKSNIS. Katrai dienai ir kāds cits nosaukums, domāju ,tāds kāds ir dienas spilgtākais notikums.
                 Meitene uzsāk skolas gaitas Meriveteras vidusskolā. Meiteni sauc Melinda. Melinda vidusskolā ir Izstumtā. Vecie draugi ir novērsušies no viņas ,un ņirgājās par viņu. Skolasbiedri,kas meiteni nemaz nepazīst arī no viņas izvairās un nemēģina kontaktēties. 
                Meitenei vasaras beigās notika ,kas tāds ko viņa nevēlās ,lai citi uzzin, un nevēlās par to domāt. Viņa nekad no tā nevarēs izvairīties un aizmirst. Endijs Evanss viņu izvaroja, augustā. Tas notika,kad meitene bija iereibusi. Tā nebija viņas vaina ,bet meitene nepieļaus ,ka tas viņu nogalinās. Melinda spēks izaugt no sāpēm un pāridarījuma.
             Šai grāmatai ir divas puses - viena puse ir samērā sāpīga un tīņiem pazīstama - tā ir izstumšana,kas pāraug problēmas. Sekmes krītas ,un nav kam uzticēties. Bet otrā puse ir komēdiskā par amerikāņu kultūru.
             Iesaku šo grāmatu izlasīt pusaudžiem ,jo tā liek aizdomāties tiem,kas izsmej. Un tiem , kas ir kā atstumtie. Labāk paklusēt un neko neteikt. Un stāsts ir par jauniešu savstarpējām attiecībām.

4 komentāri:

  1. Man ļoti patika Tava atsauksme par šo grāmatu!Es piekrītu, ka ,diemžēl, atstumšana ir ļoti mūsdienīga un populāra lieta. Cilvēki nav jāsoda un jāapsmej tikai pēc izskata!

    AtbildētDzēst
  2. Grāmata patiešām liekas interesanta, izlasot tavu atsauksmi. Noteikti gribētu izlasīt grāmatu, jo atstumšana , patiešām , ir ļoti pazīstama mūsdienās!

    AtbildētDzēst
  3. Spriežot pēc atsauksmes, grāmata šķiet ļoti interesanta.
    Es labprāt izlasītu šo daiļdarbu, jo tā tiešām izklausās ļoti mūsdienīga un pamācoša.

    AtbildētDzēst
  4. Spriežot pēc atsauksmes, grāmata šķiet ļoti interesanta.
    Es labprāt izlasītu šo daiļdarbu, jo tā tiešām izklausās ļoti mūsdienīga un pamācoša.

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.