svētdiena, 2016. gada 18. decembris

Čiks

Volfgangs Herndorfs. ''Čiks''.
     
     Vācu rakstnieka Volfganga Herndorfa otrais romāns ''Čiks iznāca 2010. gadā un ir izpelnījies lasītāju mīlestību gan pusaudžu, gan pieaugušo vidū. Stāstā tiek stāstīts par vientuļa pusaudža garlaicīgo dzīvi, kura ar laiku pārtop par interesantu, smieklīgiem brīžiem pilnu piedzīvojumu.
     Stāstā tiek stāstīts par pusaudzi Maiku Klingenbergu, kurš ir vientuļš zēns. Maika vienīgais īstais draugs pārcēlās ar ģimeni, kad Maiks vēl gāja ģimnāzijā. Maika māte ir alhaholiķe, kura ārstējas speciālā klīnikā, bet viņa tēvam, kurš ir izputējis biznesmenis, ir mīļākā. Pēc tam, kad Maika klasē ierodas jauns skolnieks vārdā Čiks, kurš ir ieradies no krievu iebraucēju ģimenes, Maika garlaicīgā dzīve pārtop par piedzīvojumu pilnu stāstu. Vsaras brīvlaikā abi jaunieši lēnām sadraudzējas un Čiks ierodoties vecā mašīnā Lada, kuru itkā aizņēmās no kāda vīrieša, nolemj ar Maiku aizbraukt uz Valahiju, pie Čika vectēva. Svētdien četros naktī abi jaunieši piekrāva Ladu pilnu ar vajadzīgajām mantām un devās ceļā uz Valahiju, nezinot pat, kur īsti tā atrodas, Čika un Maika ceļojums pārtop piedzīvojumiem pilnā un bezmērķīgā klejojumā.
     Manuprāt, šī grāmata ir savādi smieklīga un ļoti interesanta. Šis ir darbs, kuru var lasīt jaunieši pamatskolas vecumā.
Attēlu rezultāti vaicājumam “čiks”

1 komentārs:

  1. Izlasot atsauksmi, radās iedvesma to izlasīt, jo man interesē piedzīvojumu stāstu grāmatas, kurās var uzzināt par pusaudžu dzīvi un piedzīvojumjem. Noteikti grāmata ir interesanta. Kad man būs brīvs brīdis, noteikti to izlasīšu.

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.