svētdiena, 2016. gada 18. decembris

Brigite Blobele " Dzimšanas diena "


Attēlu rezultāti vaicājumam “brigite blobelas grāmata dzimšanas dienā”

        Brigite Blobela ir vācu rakstniece. Darba žanrs - romāns. Brigite Blobela ir sarakstījusi vairāk kā 50 grāmatas jauniešiem, kuri  ir viņas darbu lielākie cienītāji.
        Grāmatā tiek stāstīts par meiteni Nīki, kura tāpat kā visi jaunieši mācās skolā. Meitenei ļoti patīk dejot baletu un viņas vecāki neiebilst līdz Nīkei paliek 15 gadu un viņa saņem vēstuli no skolas direktores. Direktore rakstīja, ka meitene slikti mācās  un iespējams paliks uz otru gadu. Viņas vecāki bija ļoti dusmīgi, tāpēc aizliedza Nīkei apmeklēt baleta nodarbības līdz brīdim, kad meitenei uzlabosies atzīmes. Nīka cītīgi devās uz skolu un mācījās. Atnākot mājās, viņa uzreiz pildīja uzdoto, bet Nīka nesaprata kā jāpilda uzdevums. Pēc dažām dienām Nīka kafejnīcā satika Janu - savu bijušo deju partneri ar, kuru mācījās vienā skolā. Meitene Jansam izstāstīja savu problēmu un Jans piedāvāja palīdzēt. Nīka piekrita un viņas vecāki bija priecīgi. Nodarbības norisinājās divas reizes nedēļā.  Pēc pāris nedēļām meitenei uzlabojās atzīmes. Viņas vecāki bija devušies ceļojumā, tāpēc meiteni pieskatīja vecmāmiņa. Vecāki bija ļoti apmierināti un atļāva Nīkei doties uz baleta nodarbībām. 
       Nākamajos pārbaudes darbos viņa saņēma ļoti labas atzīmes. Kad vecāki atgriezās mājās viņi nespēja noticēt Nīkas progresam. Nīke bija laimīga, jo viņas vecāki atļāva mācīties baleta skolā un Jans kļuva par viņas puisi.   

         Es ieteiktu izlasīt šo grāmatu meitenēm, kurām patīk skolas romāni un aizrauj skolas ikdienas dzīve. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.