svētdiena, 2016. gada 13. novembris

Gundega Repše "Bogene"

Gundegas Repšes romāns “Bogene” iznāk Latvijas vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un vēsta par 1940.-41. gada notikumiem Latvijā. 

Grāmatas stils un uzbūve ir diezgan interesanta, jo stāstījums "lēkā šurpu turpu" starp Lotes ģimenes dzīvi, notikumiem pirms 17.jūnija un Loti, kura tiek izsūtīta. Dažkārt šis rakstīšanas stils mani apbēdināja, jo vēlējos zināt vairāk, kas notiek ar Loti vilcienā izsūtīšanas laikā.

Viena no galvenajām varonēm Lote diemžēl tiek izsūtīta, tomēr vairāk šajā daiļdarbā tiek stāstīts par to, kas noticis ar viņas māti un citiem radiem pirms un pēc liktenīgā datuma 17.jūnija. Būtu gribējies dzirdēt vairāk par izsūtīšanu, ceļu vilcienā utt.

Es ieteiktu šo grāmatu lasīt pieaugušajiem, jo dažkārt bija grūti saprast, kas notiek grāmata. Šī grāmata varētu arī patik cilvēkiem, kuriem patīk vēsture un, kuri interesējās par 1940.-41.gada notikumiem Latvijā.

3 komentāri:

  1. Paldies! Prieks, ka uzdrīkstējies izlasīt šo grāmatu!

    AtbildētDzēst
  2. Piekrītu, ka grāmata paredzēta lasītājiem ar dzīves pieredzi un zināšanām vēsturē. Postmodernais, bet saistošais vēstījums piesaistīja manu interesi.

    AtbildētDzēst
  3. Es domāju, ka šī grāmata būtu jāizlasa ik vienam, sasniedzot kaut kādu noteiktu vecumu,lai uzzinātu, kas noticis Latvijā.

    AtbildētDzēst

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.